Udsøgt udvalg

De bedste priser

Gratis hjemmelevering v. køb over 889,-

2018 Barbera D'asti Superiore DOCG "LA BOGLIONA

449,00 kr.

På lager

Land
Italien
Område
Piemonte
Producent
Scarpa
ÅRGANG
2018
Drue
Barbera
Indhold
75 cl.
Beskrivelse

2018 Barbera D'asti Superiore DOCG "LA BOGLIONA

Scarpa er et historisk vineri i Piemonte, som hædres for dets rødvine i verdensklasse, der har opnået stor international anerkendelse. Grundlagt i 1850erne, har Scarpa en rig tradition for at producere ikoniske Barbera, Barolo- og Barbaresco vine såvel som Vermouth. Hos Scarpa følger de i fodsporene af Mario Pesce, som gjorde vingården til, hvad den er i dag og etablerede kvaliteten af vinene. En lang aldring på flaske giver vinene fra Scarpa deres æteriske, uforlignelige karakter – og mange års lagringspotentiale i din kælder. Ganske få vine kan konkurrere med kvaliteten af Scarpa, som tilbyder noget til enhver vinelsker.

Scarpa Barbera D'Asti Superiore DOCG La Bogliona

  • Farve: Rubinrød med livlige lilla nuancer
  • Aroma: Intens, dyb og vedvarende med bemærkelsesværdige noter af blomme og tør rød frugt, mineralsk og sapid.
  • Smag: Altid vedholdende og forfriskende, dens elegance skiller sig ud efter det 5. år med aldring.

Scarpa Barbera D'Asti Superiore DOCG La Bogliona kan serveres ved en temperatur på 16°C og er et godt match med agnolotti, piemontesisk blandet kogt kødudskæringer, mellemlagret ost, kantonesisk and, stegt kalkun, langtidsstegt kalvekød, ossobuco, kalvehale, kalvetungecarpaccio med grøn sauce, entrecote. Kælderpotentiale: 10-20 år, fuldt fornøjelig efter det 5. år.

Vinmarker & vinfremstilling:  

Vinmarker: Scarpa er beliggende i den sydvestlige del af Piemonte, som er dybt forbundet til den geologiske proces, hvorved Alperne blev skabt for millioner af år siden. Scarpa's vinmarker er placeret på skråninger i en højde af 330-440 meter, hvor de får den nødvendige sol for at producere modne og sunde druer, som er afgørende for kvaliteten af ​​vinene. Ligeledes nyder vinmarkerne nyder godt af køligere nattetemperaturer, som bevarer druernes aciditet, især i varme sommermåneder. Jordbunden i den sydvestlige del af Piemonte er dybt præget af den tidligere tilstedeværelse af havet, som for 5-10 millioner år siden trak sig tilbage fra dette landområde og efterlod en arv af sand, skaller, kridt og muldjord. Denne sydvestlige del af Piemonte har generelt en en god mængde aciditet i jorden, hvilket efterlader et vigtig præg på stilen af Scarpa's vine. Scarpa's nyerhvervede vinmarker i Langhe-regionen - Neive Canova, La Morra-Roncaglie og Verduno Monvigliere – besidder alle de gode elementer ved fremragende Barolo- og Barbaresco-producerende områder.

Specifikt Scarpa Barbera D'Asti Superiore DOCG "La Bogliona" fremstilles af af druer fra Nizza Monferrato, som ligeledes er hjembyen for Scarpa's vinkælder. Omgivet af Alto Monferrato-bakkerne, er Nizza Monferrato centrum for et højkvalitetsproduktionsdistrikt af Barbera-druer. Vinmarkerne er beliggende på toppen af ​​en bakke, der vender mod byen Acqui Terme. Toppen af ​​bakken er en fantastisk beliggenhed i forhold til soleksponering, vanddræning og eksponering for vinde, der blæser fra havet (kun 60 km i fugleflugtslinje). Scarpa's historiske ejendom i Nizza Monferrato hedder Poderi Bricchi. Erhvervet i 1969, har denne ejendom sidenhen været hjemsted for alle Scarpa's druer undtagen Nebbiolo. Mario Pesce, den legendariske ejer af Scarpa, etablerede Poderi Bricchi ud fra en vision om at arbejde med ejendomsdyrkede druer for at sikre den højeste kvalitet til vinene. Poderi Bricchi er en 50-hektar stor ejendom, hvoraf 26 hektar er beplantet med både røde og hvide druer. Beliggende på toppen af en bakke mellem Acqui Terme og Castel Rocchero, er Poderi Bricchi-vinmarken et vidunderligt sted at dyrke indfødte druer fra Piemonte, såsom Ruché og Brachetto, der i dag er en integral del af Scarpa's historie og portefølje. Poderi Bricchi-ejendommen ligger 350-400 meter over havets overflade. Nordøst- og sydvestvendte skråninger giver anledning til adskillige eksponeringer for hver drue, som dyrkes på Poderi Bricchi. På ejendommens forholdsvis flade, nordvendte mark er der en vidunderlig lavendelplantage og skove. Poderi Bricchi kan karakteriseres af en hvid og let jordbund rig på kalksten, der resulterer i slanke og saftige vine med et stort aldringspotentiale såvel som en klar forbindelse til territoriet. Faktisk er jorden af Poderi Bricchi opdelt i to. Jorden i den del, som producerer Barbera D'Asti La Bogliona, har masser af sand og magnesium, der giver druerne deres særlige friskhed, lethed og i nogle tilfælde også sapiditet. Den anden del, I Bricchi, har en højere procentdel af ler, hvilket bringer friske vine, men med dybere farve og højere intensitet. Scarpa's vine Freisa, Dolcetto og Barbera I Bricchi er fremragende fortolkere af denne jord

Arbejde i vinmarkerne: Scarpa er en traditionel vingård – og stolt af det. Tradition skinner igennem i hvert skridt, som de tager i vinmarkerne og i kælderen. Vinstokke beskæres med den traditionelle Guyot-metode, og når de planter nye vinstokke, plantes de ofte fra stiklinger fra de bedste, omhyggeligt udvalgte gamle vinstokke. Denne masseselektionsproces sikrer større genetisk diversitet af vinstokkene. I løbet af vækstsæsonen anvendes bæredygtige praksisser for at give vinstokkene de bedste vækstbetingelser. Med respekt for jorden og dens organismer siger Scarpa nej til kunstige kemikalier, såsom kunstgødning og pesticider. Den endelige kvalitet af høsten forbedres gennem en håndselektion af klaserne i sommerperioden – udtynding– beregnet til at balancere produktionen og tappe på det allerbedste juiceplanter kan give. Historien har vist Scarpa, at et pust af liv i vinmarkerne resulterer i ultimativ smag i flasken. Denne miljøvenlige tilgang dækker lokale økosystemer og dyrelivshabitater omkring Scarpa's vinmarker. Håndhøst gør Scarpa i stand til at plukke optimalt modne, sunde druer. Kun de bedste druer kommer til vineriet. En yderligere drueselektion foretages på sorteringsbordet i kælderen.

Bæredygtighed: Hos Scarpa plejer de vinstokkene med stor respekt og omhu. Respekt for historie og natur har været grundlaget for bæredygtige landbrugsmetoder og produktion af vine siden begyndelsen. Unikheden af området, gør det muligt for Scarpa at forblive minimalistisk - mindre indgreb betyder mere udtryksfulde vine. Hos Scarpa værner de om harmonien af vinstokkene og diversiteten af ​​økosystemerne omkring dem. Deres vinmarker trives og har en høj biodiversitet – og dette kan smages i Scarpa's vine. Ligesom gennem hele Scarpa's historie, ønsker de fortsat at skille sig ud fra landbrugets monokultur, som i dag er for almindelig i den smukke Piemonte region. Det er derfor, at Scarpa's vinmarker er omgivet af sunde skove og marker, hvor de dyrker verdensberømte hasselnødder og lavendel og i vid udstrækning bruger dækafgrøde mellem rækkerne af vinstokke.

Vinfremstilling: Bag enhver vin er der en stor del håndarbejde og dedikation til vinmarkerne. Uanset årgangen lader Scarpa deres vine ælde i årevis i deres kældre forinden, at de frigives til Scarpa- og Piemonte-elskere. Selv charmerende hverdags-Barbera, Casa Scarpa, og deres vine fra mindre kendte varianter, tilbringer flere år i flaske. En usædvanlig lang flaskealdring fører til harmoniske, raffinerede og samtidig udtryksfulde vine, der repræsenterer Scarpa-stilen, mens de afspejler Piemonte's unikke karakter, når den er bedst. Når først man smager vinene fra Scarpa, forstår man, hvorfor tålmodighed er kernen af vineriets vinfremstillingsfilosofi.

Scarpa Barbera D'Asti Superiore DOCG "La Bogliona":

  • Tøndealdring: I 50 hl trætønder af Fransk Allier.
  • Flaskealdring: 2 år.
Vingården:

Scarpa, som er et vineri kendt for rødvine i verdensklasse, ligger i Nizza Monferrato, Piemonte. Vineriet blev grundlagt i midten af 1850'erne af Antonio Scarpa, en visionær migrant fra Venedig. Vingården, som fortsat bærer hans navn, blev i slutningen af 1940erne overdraget til Pesce-familien fra Nizza Monferrato. Mario Pesce var en ung ønolog dengang, der erhvervede Scarpa efter sine studier i Bourgogne såvel som Alsace, og i årtier ledede vingården gennem succes. Det var i løbet af disse år, at reglerne blev fastsat: fremragende kvalitet, bæredygtigt landbrug, traditionelle vinfremstillingsmetoder og lang flaskealdring. Dette er det benchmark, som Scarpa fortsat står ved i dag og kvaliteten af vinene afhænger af. Hvis man besøger Scarpa kan dette mærkes overalt. Et strejf af historie i komfortabelt moderne, varmt indbydende smagslokaler - det er Scarpa.

Scarpa's sortiment består af 12 vine med forskellig karakter; fra Casa Scarpa – en dejlig hverdags Barbera – til den ikoniske La Bogliona Barbera d’Asti Superiore såvel som førsteklasse Barolo og Barbaresco samt tre unikke traditionelle Vermouth di Torino og Vermouth di Bianco. Den traditionelle opskrift på Scarpa's Vermouth di Bianco og Vermouth di Torino er baseret på lokale urter og delvist på Moscato d'Asti-vin. Vineriets seneste udgivelse, Ekstra Tør Ufiltreret Vermouth, er den første ufiltrerede vermouth i verden. Scarpa producerer også hvidvine og elskere af indfødte druer vil være begejstrede for at smage Timorasso, som er en gammel piemontesisk sort genoplivet fra udryddelse - og den seneste tilføjelse til Scarpa's portefølje.

Land, region & område:

Vin fra den berømte vingård Scarpa fremstilles i Italien, som er et af de største vinproducerende lande og eksporterer mere vin end noget andet land i verdenen. Vin fra italien inddeles i fire klassifikationskategorier: Vino de Tavola (VdT), Indicazione Geografica Tipica (IGT), Denominazione di Origine Controllata (DOC) og Denominazione di Origine Controllata e Garantia (DOCG). Vino de Tavola er den laveste kategori og betyder bordvin på italiensk. Vine i denne kategori må ikke bære nogen årsangivelse og er typisk dagligdagsvin, som de lokale drikker. Det var tidligere almindeligt, at også luksusvine, som overskred rammerne for de højere kategorier, blev kategoriseret som VdT vine. Således opstod begrebet supertoscanere, da en Vino de Tavola dermed kunne være langt dyrere og af højere kvalitet end de bedste DOCG vine. Denne funktion har kategorien IGT i dag overtaget. Indicazione Geografica Tipica betyder, at vinen er typisk for sit geografiske område. Kravene er her mindre begrænsede end til DOC el. DOCG vine. Som sagt tilhører mange af Italiens topvine denne kategori, da de er fremstillet af druer, som ikke tillades indenfor en eksisterende DOCG eller blot fordi producenten ønsker, at give indtrykket af en individualistisk supervin. DOC (Denominazione di Origine Controllata) opstod i 1963 og en DOC-vin skal opfylde en række krav i forhold til geografisk område, druesorter, alkoholindhold, syreindhold, ekstrakt og høstudbytte. Dog ønsker mange ikke at benytte dette system, da de mener, at det er for rigidt. Denominazione di Origine Controllata e Garantia (DOCG) opstod ligeledes i 1963 og skulle dække over de absolut bedste vine fra Italien. Som navnet antyder, kontrollerer såvel som garanterer denne kategori umiddelbart kvaliteten af en vin og en smagskomite, skal godkende vinene. De første fire vine som blev tildelt DOCG-status var Barolo, Barbaresco, Chianti og Brunello di Montalcino. Disse vine er i dag fortsat nogle af Italiens bedste og mest eftertragtede vine. Men i denne kategori findes også mindre gode vine og dermed garanterer DOCG ikke nødvendigvis altid vinens kvalitet i praksis. Generelt findes de bedste i italienske vine i bjergområderne, hvor vinstokkene gror på skråninger. Dette gælder især i Piemonte og Toscana, som kvalitetsmæssigt også lægger helt i front, når det gælder italiensk vin.

Piemonte, som er hjemsted for Scarpa-vingården, har en vinproduktionshistorie, der kan dateres helt tilbage til antikken, hvor grækere medbragte druer til regionen. I dag er Piemonte Italiens næststørste region og landets syvende største vinproducerende region. Med et samlet vinmarksareal på omkring 45.000 hektar, er Piemonte ansvarlig for 5% af Italiens nationale vinproduktion såvel som næsten 18% af landets samlede eksport. I modsætning til resten af Italien, tillader Piemonte ikke produktionen af IGT-vin, men har hovedsageligt fokus på de to klassifikationskategorier DOC og DOCG (udgør 75% af Piemonte's produktion). Regionen er dermed hjemsted for flere DOC/DOCG vine end nogen anden italiensk region; Piemonte kan prale af hele 42 DOC'er og 17 DOCG'er. Generelt er Piemonte's vinproduktion forholdsvis eksklusiv og begrænset; det meste af regionens vin kommer fra mindre vinmarker og familieejede vingårde, hvor de selv producerer vinen. I forhold til druesorter har Piemonte haft enorm succes med at dyrke sine egne oprindelige sorter, heriblandt Nebbiolo, Barbera og Dolcetto. Barbera har været dyrket i Piemonte siden det 13. århundrede og er dermed en af Italiens ældste druer. I dag er Barbera en af Piemonte's mest plantede sorter og ansvarlig for 55% af Piemonte's samlede vinproduktion. Barbera dyrkes hovedsageligt i nogle af Piemonte's mest kendte appellationer Barbera d'Asti DOCG, Barbera d'Alba DOC samt Barbera del Monferrato DOC. Dolcetto, som betyder "little sweet one", har været dyrket i Piemonte siden det 16. århundrede og beskrives ofte som den tredje mest betydningsfulde røde sort i Piemonte. Denne dyrkes primært i regionens provinser Cuneo og Alessandria. Piemonte's vigtigste drue er Nebbiolo, som har sin oprindelse i det 13. århundrede. Denne sort udgør kun 8% af beplantningerne i hele Piemonte, men når det omhandler topklasse-vine, så definerer Nebbiolo druen denne region. Piemonte's absolut mest anerkendte såvel som ærede DOCG-vine Barolo og Barbaresco fremstilles naturligvis af Nebbiolo. Oprindeligt navngives vin fra Piemonte efter deres dominerende druesort, men Barolo og Barbaresco er navngivet efter selve landsbyerne, hvor vinenes fremragende DOCG-vinmarker er beliggende. Barolo DOCG og Barbaresco DOCG er gode eksempler på Piemonte's begrænset, men højkvalitetsproduktion; den gennemsnitlige vinmark har en størrelse på kun omkring fem hektar og en produktion på cirka 10.000 flasker om året.

Selve navnet Piemonte betyder "ved foden af bjergene" og hentyder til denne pragtfulde regions beliggenhed ved foden af alperne samt det faktum, at den er omgivet af bjerge. Næsten alle vinmarkerne i Piemonte er plantet på bakker, der ligger i en højde fra 150 til 450 meter over havets overflade. Meget få (mindre end 5%) er officielt klassificeret som flade. Jordbunden i Piemonte kan karakteriseres af varierende grader af sedimentært ler, kalkholdig mergel, sandsten og sand afhængigt af området. Specifikt i Langhe er jordbundstyperne primært rige på kalksten, ler og mergel. Piemonte's variationer i forhold til jordsammensætning og højde kombineret med det bjergrige landskab bidrager til en række mesoklimaer. Overordnet set har regionen et klassisk kontinentalt klima, som medfører lange og varme somre, der er vedvarende helt indtil begyndelsen af efteråret. Derefter falder temperaturen hurtigt, hvilket resulterer i et køligt efterår og en kold vinter. Foråret er ligeledes køligt og ofte regnfuldt. Ydermere er Piemonte kendt for morgentåger og generelt tyk tåge, der ruller gennem bjerge og dale. Piemonte's mest anerkendte vinområde Langhe er et pragteksempel på regionens bølgende landskab: Langhe får sit navn fra det latinske ord for tunge, som passende beskriver den lange og smalle stribe af bakker, der udgør denne underregion. Langhe har den største koncentration af vinmarker i Piemonte, som ligeledes er de mest velansete.

Mere specifikt produceres Scarpa's "La Bogliona" i Barbera D'Asti DOCG, som er centrum for produktionen af en fremragende rødvin med samme navn fremstillet af Barbera-druen. Historien om Barbera d'Asti, som kan dateres helt tilbage til det 13. århundrede, indikerer at vinen stammer fra Monferrato-bakkerne i det centrale Piemonte. Vinen begyndte dog først for alvor at vinde popularitet i det 19. og 20. århundrede. I dag anses Barbera for at være en af Piemonte's førende og vigtigste røde druesorter. Barbera D'Asti fik tildelt DOC-status i 1970 og den yderst fornemme DOCG-status fulgte i 2008. Barbera D'Asti DOCG-området er beliggende i de bakkede områder af Asti- og Alessandria-provinserne i det østlige Piemonte. I dette område produceres fem versioner af denne vin, som alle har deres egne DOCG-regler: Barbera d' Asti, Barbera d' Asti Superiore og 3 undersorter kaldet: Nizza, Tinella og Colli Astiani. For at besidde navnet Barbera D'Asti, skal en vin fremstilles af minimum 85% Barbera og maksimum 15% Freisa, Grignolino og Dolcetto. Udtrykket "Superiore" kan benyttes på etiketten, når vinen har ældet i minimum 14 måneder. Barbera D'Asti-vin skal have en alkoholstyrke på minimum 12,5%. Den skønne by Nizza Monferrato er hjemstedet for den fremragende Poderi Bricchi-vinmark, hvoraf Scarpa's vin "La Bogliona" fremstilles.

Relaterede varer
Copyright Wine Collector 2024. All Rights Reserved
user
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shop