Udsøgt udvalg

De bedste priser

Gratis hjemmelevering v. køb over 889,-

Château Rocheyron 2020

999,00 kr.

På lager

Land
Frankrig
Område
Bordeaux
Producent
Château Rocheyron
ÅRGANG
2020
Drue
Cabernet Franc, Merlot
Indhold
75 cl.
Beskrivelse

Château Rocheyron 2020

Vinstokkene består af 70% Merlot og 30% Cabernet Franc, som er fermenteret i 7 cementtanke og 3 rustfrie ståltanke, skræddersyet til at matche de varierede jordbundsforhold på ejendommens cirka 8 hektar. Vinen er lagret i 15 måneder på egefade, hvoraf kun 35% er nye, for at bevare frugtaromaerne, som Peter beskriver det, og den er aftappet uden klaring eller filtrering.

Vinen udviser en kraftig aromatisk intensitet både i duft og smag, og den bliver mere kompleks og nuanceret, jo længere tid den får i glasset. Den byder på rige toner af modne kirsebær, solbær og skovjordbær, der ledsages af en duft af hybenroser, og smagen er frisk, elegant og så velbalanceret, at den uden tvivl er den mest vellykkede af Peters tre første Rocheyron-vine.

Det anbefales at dekantere vinen 1-2 timer før servering, så den blødgøres og bliver en smule mere parfumeret.

Ved køb af 6 flasker leveres vinen i originale trækasser.

Med tidligere succeser fra Ribero del Duero bag sig, vender Peter "hjem" til det område, hvor han oprindeligt blev skolet i vinbranchen - en solid start.

Château Rocheyron er et samarbejde mellem Peter Sisseck og den spanske multimillionær Silvio Denz, som oprindeligt tjente sine penge i parfumebranchen og senere udvidede med kunst, smykker og design i firmaet Lalique, inden han gik ind i vinbranchen gennem køb af auktionshuset Les Grands Vins Wermuth i Schweiz. Denz's passion for vin voksede herfra, og efter flere vinslotteopkøb i Bordeaux og andele i Clos d’Agon på Costa Brava blev Peter Sisseck ansat som konsulent i 2006. Deres samarbejde blev styrket over årene, hvilket førte dem til at starte et nyt projekt sammen.

Muligheden opstod i 2009, da 7 hektar land ved siden af Château Laroque blev sat til salg, og så blev Château Rocheyron en realitet. Dette jordstykke har altid været dyrket med druer, og nu arbejder Peter Sissick på at omlægge til økologisk drift, hvilket han forventer vil tage op mod 10 år, før druerne fuldt ud kan udtrykke det potentiale, som både eksponeringen og jordbunden rummer.

Der er investeret maksimalt i alle aspekter af druebehandlingen for at producere imponerende vine, men målet er ikke at skabe mørke, intense vine med højt alkoholindhold. Tværtimod er målet at finjustere den særlige finesse og delikate friskhed, som ifølge Peter Sissick er Bordeauxs unikke bidrag til vinens verden.

Ratings

Robert Parker: 95 point

Decanter: 97 point

James Suckling: 98 point

Relaterede varer
Copyright Wine Collector 2024. All Rights Reserved
user
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shop