Udsøgt udvalg
De bedste priser
Gratis hjemmelevering v. køb over 889,-
409,00 kr.
Argiano Brunello, 100% sarvigiose får flotte 94 point fra den respekterede vinanmelder James Suckling og den er også i en klasse for sig selv. Med 24 mdr. på franske barriques, har den fedlagret rigtig godt og det har resulteret i en vin med ekstra fedme og blødhed. Du får en vin med en rig smag, der er generøs af moden frugt i form af blommer og bær og er en ret så koncentereret en rødvin.
Argiano er en del af Montalcino-regionens historie, og det er en af de mest prestigefyldte og historiske virkeligheder i området. Navnet menes at stamme fra de første bosættelser i romertiden - 'Ara Janus', der henviser til guden Janus. En anden potentiel oprindelse kunne være 'landet med floden Orcia' - kendt i oldtiden som 'Orgia' og derfor Argiano.
Argianos historie har et vendepunkt i det 16. århundrede med Tolomei-familiens tilbagegang til fordel for den adelige Pecci-familie fra Sienna og med opførelsen af deres storslåede villa mellem 1580 og 1596, perfekt eksemplar på en adelsbolig fra det 16. århundrede. Navnet på villaen, Bell'Aria, blev valgt, da Pecci besluttede at bygge den for at bevare slottets oprindelige centrum på toppen af bakken, netop på grund af luftkvaliteten.
Vinfremstillingsindustrien i Argiano blev også født takket være opførelsen af kælderen i disse år, for omkring fire århundreder siden. Desuden refererer manuskriptet fra 1616 af Bartolomeo Gherardini, generalauditøren i Siena, til produktionen af olivenolie.
I løbet af århundrederne gik godset gennem forskellige adelige familier, indtil det kom under inspireret ledelse af Lady Ersilia Caetani Lovatelli, som var i stand til at promovere Argianos produkter i store kulturelle sammenkomster på det tidspunkt. Det er velkendt, hvad den store digter Carducci erklærede i sit vers: "Jeg renser mig for denne bitterhed med vinen fra Argiano, som er ekstremt god ..."
Argiano vandt guldmedaljen på Bruxelles Food Fair i 1932 for fine dessert- og bordvine, og i 1935 var den med på handelsudstillingen for typiske italienske vine. I 1967 skrev Argiano historie med Brunello af Montalcino, og spillede en nøglerolle som en stiftende organisation i fødslen af konsortiet. I 1992 gik godset fra Caetani Lovatelli til grevinde Noemi Marone Cinzano, som introducerede betydelige innovationer til ledelsen af vinfremstillingsindustrien og genoplivede navnet Argiano. Sammen med grevinden kom Giacomo Tachis, den verdensberømte ønolog; et unikt partnerskab, som vil føre til skabelsen af Solengo, den store supertuscaner i Montalcino.
Og så kommer vi til nutiden, med overdragelsen af ejerskab og virksomhedsledelse i 2013 i hænderne på Bernardino Sani, som fra 2015 også signerer vinene.
Siden 2019 er Argiano den første virksomhed i Montalcino, der er blevet plastfri. Al engangsplastik er blevet elimineret. Idéen var inspireret af en cyklisk model, en tilgang baseret på affaldsdifferentiering og som følger Returregler, eller rettere genbrug af virksomhedens kasserede produkter (såsom stængler og vinskud), og fastholder de 4 R'er for miljø: Reducer, Genvind, Genbrug og Genbrug.
Argiano praktiserer en økologisk og bæredygtig landbrugsmetode. Den tror på balancen mellem biodiversitet og stræber efter at opnå den gennem teknikker, der sigter mod jordens frugtbarhed, implementeret med naturlige produkter som ukrudt, kastanje-tanniner, propolis og zeolit. Selv naturlige insekticider er forbudt; i stedet anvendes teknikker som seksuel forvirring og frigivelse af modstridende insekter. "Bi"-projektet, som består i at placere bistader ved siden af vinmarkerne, slutter sig til dem, der er relateret til brugen af Mycorrhizae og mikrozoneringsundersøgelsen. Især sidstnævnte, der omfatter opdagelsen af forskellige mikrozoner inden for enkelte vingårdsarealer, gør det muligt at målrette og fokusere vores tilgange.
James Suckling: 94 point.
100% Sangiovese.