Udsøgt udvalg
De bedste priser
Gratis hjemmelevering v. køb over 889,-
Jackson-familien grundlagde Kendall-Jackson i 1982 med et brændende ønske om at skabe ekstraordinære vine fra Californiens bedste vinmarker. Vingårdens første lancering var Vintner's Reserve, en kollektion bestående af vingårdens flagskibsvine, der fremhæver de livlige frugtsmage fra Californiens kølige kyst. I dag har Kendall-Jackson i over tre årtier været kompromisløst forpligtet til produktionen af de fineste kvalitetsvine.
Kendall-Jackson Vintner's Reserve Syrah 2015 har skønne aromaer af rød frugt og krydderi. Den er rigt lagdelt med smage af blomme, brombær, cola og antydninger af krydderi efterfulgt af fløjlsbløde dvælende tanniner. Kendall-Jackson Vintner's Reserve Syrah er især velegnet til fyldige gryderetter, svin, lam og grillet kød.
Vinmarker: Kendall-Jacksons ejendomsvinmarker ligger i Californiens kølige kystregioner og er placeret på bjerge, højderygge og benchlands. Fra disse betagende smukke steder uddrager Kendall-Jacksons vinmagere en rig palette af aromaer og smage til at håndfremstille vine af exceptionel dybde og kompleksitet. Det er vanskeligt at dyrke druer i så højt placerede vinmarker, men samtidig producerer de uden tvivl den rigeste, mest intense karakter og smag. Specifikt Kendall Jackson Vintner's Reserve Syrah fremstilles af druer fra de fineste kølige kystvinmarker i Santa Barbara County.
Vinfremstilling: Kendall-Jackson Vintner's Reserve Syrah 2015 har gennemgået vinfremstillingsteknikker såsom koldblødning, maceration og délestage med det formål at forbedre og blødgøre tanninerne, fordybe farven og intensivere smagene. Vinen er ældet i 12 måneder i 87% fransk egetræ (18% nyt) og 13% amerikansk egetræ (4% nyt).
Historien om Kendall-Jackson er den om familie, kvalitet og forvaltning. I 1974 købte Jess Jackson en 80-acre pære- og valnødplantage i Lake County (nord for Napa Valley), som han genplantede med Chardonnay-vinstokke. I 1982 satte familien sig for at lave en premium, dog overkommelig, californisk vin; Vintner's Reserve Chardonnay. Kun et år senere solgte Jess sin første kasse af Vintner's Reserve Chardonnay nogensinde på Oyster Bar, som er beliggende på Grand Central Station i New York. Samme år vandt denne indledende årgang af Vintner's Reserve Chardonnay den første nogensinde Platinum Award for en amerikansk chardonnay ved The American Wine Competition. Kendall-Jackson var dermed officielt etableret i vinverdenen. Ligeledes i 1983 ankom KJ til Washington, da Reagan-familien insistererede på at servere Californiske vine i det hvide hus og Nancy elskede smagen af Vintner's Reserve Chardonnay. San Fransisco Chronicle's Pulitzer-prisvindende kolumnist såvel som byikon Herb Caen fik færten af historien og skrev en klumme om vinen hvori, at han henviste til den som Nancys vin. Kendall-Jacksons popularitet tog dermed hurtig fart og virksomheden havde en utrolig succesfuld opstart! Dog opdagede Jess at kvaliteten af de franske egetræstønder, som han benyttede til aldringen af sin vin, var inkonsistent. Han investerede derfor i 1991 i en stavfabrik i det nordøstlige Frankrig og på dette tidspunkt var Kendall-Jackson det eneste amerikanske vineri, som delte ejerskab i en fransk stavfabrik. K-J-virksomhedens forpligtelse til ældning og fermentering i franske egetræstønder har hjulpet dem med at levere Amerikas yndlings Chardonnay siden 1982. Ganske rigtig blev Kendall-Jackson Vintner’s Reserve Chardonnay i 1992 den bedst sælgende Chardonnay i Amerika og er det fortsat i dag. Få år senere i 1995 købte Jess Jackson den 500-acre Gauer Ranch, som er beliggende langs Mayacamas-bjergene i Alexander Valley. Han omdøbte den Alexander Mountain Estate (AME) og insisterede på, at de eftertragtede druer på dette bjerg blev dyrket med ekstra omhu (Jackson Estate Collection afhenter Cabernet Sauvignon fra nogle af AME's prisvindende bjergtop-vinmarksblokke). En yderligere begivenhed af stor relevans fandt sted i marts 1997, da Randy Ollum blev udnævnt til Winemaster for Kendall Jackson Winery - en stilling han fortsat besidder i dag. Denne usædvanlige titel som "Winemaster" afspejler hans intime involvering i kompleksiteten af Kendall-Jacksons vinavls- og vinfremstillingsprogrammer.
Ti succesfulde år senere blev Jess Jackson i 2007 tildelt "Lifetime Achievement Award" af Wine Enthusiast Magazine. Redaktørerne for Wine Enthusiast beærer hvert år de individer og virksomheder, som har opnået fremragende præstationer inden for vin- og drikkevareverdenen. Blandt Jess Jacksons vigtige præstationer er, at han var en af de første og største vinproducenter, som introducerede Amerika til sort-specifik vin. Dette øgede ikke kun offentlighedens forståelse og påskønnelse af vin, men gjorde også vin til at betale. Desværre gik Jess Jackson bort den 21. april 2011; han var et sjældent individ, hvis vision, udholdenhed og arbejdsmoral forvandlede en hel industri. En ægte selvskabt mand hvis arv vil vare ved og inspirere alle dem, som ligeledes mener, at det at være succesfuld i forretningsverdenen ikke betyder, at man skal gå på kompromis med disse grundlæggende værdier: familie, hårdt arbejde, integritet og forvaltning af landet. Dog positivt ved året 2011 var, at Wine & Spirits udvalgte Kendall-Jackson som et af årets top 100 vinerier, hvilket markerer den tiende gang, at K-J vinder denne pris. Ydermere blev Kendall-Jackson i 2013 tildelt titlen "Green Company of the Year" af The Drinks Business, Europas førende drinks-handelspublikation. Prisen blev givet på baggrund af K-J's implementering af miljøfølsom praksis i alle aspekter af deres operationer og for den overordnede indvirkning på energibesparelser, affaldsreduktion og konservering. Ligeledes i 2013 blev Barbara Banke, som var Jess Jacksons hustru og medstifter af K-J, den første kvinde til at modtage følgende pris: Wine Enthusiast Magazine's Wine Personality of The Year. Hun er en af vindindustriens inspirerende ledere såvel som innovatører og har drevet Kendall-Jackson de sidste to årtier. Blot et år senere i 2014 blev den fremragende Jackson Estate Collection lanceret; en eksklusiv og begrænset kollektion bestående af dybe såvel som komplekse Chardonnays, Pinot Noirs samt Cabernets fra Anderson, Alexander- og Santa Maria Valley. Velfortjent blev Kendall-Jackson så sent som i 2017 kåret som "American Winery of the Year" af Wine Enthusiast Magazine.
Kendall-Jackson ligger i Californien, USA, hvor 90% af den amerikanske vinproduktion foregår. De mest udbrede druesorter er Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Syrah og Zinfandel. Der har været dyrket vin i Californien siden det 18. århundrede og de første vinstokke blev bragt dertil af spanske kolonister. I det 19. århundrede bragte guldfeberen en strøm af nybyggere fra alle verdenshjørner til USA. Dermed steg efterspørgsel efter vin og skabte et helt nyt vinmarked, der blomstrede i det nordlige Californien omkring Sonoma County og Napa Valley, som i dag er de to vigtigste vinregioner.
Kendall-Jackson Vintner's Reserve Syrah 2015 fremstilles af druer fra Santa Barbara County. De første vinstokke blev plantet af missionærer sent det i 18. århundrede og Santa Barbara County er dermed et af de ældste vinproducerende områder i Californien. I dag består Santa Barbara County af seks AVA'er (American Viticultural Areas), herunder Santa Ynez Valley, Santa Maria Valley, Sta Rita Hills, Ballard Canyon, Happy Canyon og Los Olivos Distriktet. Santa Barbara County er placeret mellem to bjergkæder og områdets mest definerende geografiske karakteristik er dens unikke dal, der strækker sig fra øst til vest langs stillehavskysten (i modsætning til det sædvanlige nord til syd). Stillehavsbriser og tætte morgentåger trænger sig dermed ind på vinmarkerne og Santa Barbara County er af denne grund et ideelt dyrkningsområde for vinstokke, som trivedes i et køligt klima. Ydermere har den unikke, tværgående natur i Santa Barbara dalene resulteret i adskillige mikroklimaer såvel som jordtyper. Derimod kan de forskelligartede jordtyper være alt lige fra kalkholdige, grusagtige til bestående af sandede lerlommer eller kridtet, fossiltung diatoméjord. Grundet diversitet af jordarter trivedes en lang række druevarianter også i området og vinmarker kun få meter fra hinanden kan være meget forskellige. Blandt Santa Barbara County's over 70 druevarianter, er de mest kendte Pinot Noir samt Chardonnay og Rhône-sorterne Syrah, Viognier samt Mourvèdre er også stigende i popularitet. Det overordnede klima i Santa Barbara County kan dog fastlægges som et mildt middelhavsklima; vejret i perioden juli til september forbliver relativt varmt og tørt, mens der fra december til februar falder mest regn.
Syrah
75 cl