Udsøgt udvalg

De bedste priser

Gratis hjemmelevering v. køb over 889,-

Château Angelus Premier Grand Cru Classé A, Saint-Èmilion, 2016

3.499,00 kr.

På lager

Land
Frankrig
Område
Bordeaux
Producent
Château Angelus
Underområde
Saint-Èmilion
ÅRGANG
2016
Drue
Merlot & Cabernet Franc
Indhold
75 cl.
Beskrivelse

Château Angelus Premier Grand Cru Classé A, Saint-Èmilion, 2016

Château Angelus er en af de ypperste samt mest eftertragtede vine fra Saint-Èmilion og har opnået den imponerende status som Premier Grand Cru Classé A. Vinens exceptionelle kvalitet afspejler sig også i årgang 2016s fine bedømmelser fra de respekterede vinanmeldere Robert Parker & James Suckling, som lyder på 98 & 99 point. Vinen har en mørk farve og på næsen afslører den dybe samt sensuelle aromaer med noter af bitter appelsinskal, lavendel og cedertræ. Vinen har også frugtige noter bestående af blåbær, brombær, kirsebær og modne blommer. En medium til fyldig vin, som på ganen er dynamisk og kødfuld med cremede og fløjlsagtige tanniner. Vinen er bedst parret med alle typer af klassiske kødretter (kalvekød, svinekød, oksekød, lam, and, vildt, kylling) og grillretter. Også et godt match med asiatiske retter, rige fiskeretter og pastaretter.

6 stk. leveres i uåbnet OWC (Original Wooden Case).

Vinfremstilling & lagring:

Château Angelus fremstilles af vinstokke med en gennemsnitsalder på 38, men nogle af vinstokken kan dateres helt tilbage til 1918. Disse vinstokke er plantet på et samlet areal på 39 hektar med 6500-8000 vinstokke pr. hektar. På vinmarkerne dyrkes 50% Merlot, 47% Cabernet Franc og 3% Cabernet Sauvignon. Vinslottet er beliggende på en sydvendt skråning i Saint-Èmilion, hvor sommertemperaturerne er koncentrede og væksten starter tidligere. Her drænes jorden også naturligt af skråningen og en god fordeling af kalksten samt ler giver en regelmæssig forsyning af vand og mineraler. Vinsorterne er fordelt efter jordtype: Merlot dyrkes på selve skråningen, hvor der er mere ler-holdig jord og Cabernet Sauvignon dyrkes for enden af skråningen, hvor der er mere sandet ler- og kalkstensjord.

Når det kommer til selve vinproduktionen, lægges der vægt på sortering. Vinslottet benytter optisk sorteringsteknologi, som er et elektronisk system der med lyssensorer frasorterer mindre gode druer. Herefter gennemgår druerne yderligere en håndsortering for at sikre, at kun de absolut bedste druer benyttes til vinen. Vinifikationsprocessen begynder herefter med, at druerne koldmacereres, hvilket sjældent varer mere end 5 dage. Druerne fermenteres derefter i en kombination af 24 temperaturkontrollerede kar af træ, rustfrit stål og beton. Alt i vinkælderen flyttes ved hjælp af tyngdekraft. Den malolaktiske gæring forekommer i nye, franske egetræstønder og vinen ældes også i 100% nye, franske egetræstønder i mellem 18-24 måneder, afhængigt af årgangen. Den gennemsnitlige årlige produktion af Château Angelus er på omkring 8500 kasser af vin om året, afhængigt af årgangen.

Château Angelus unge årgange kan dekanteres i 2-3 timer eller mere og ældre årgange kan have brug for meget lidt dekantering. Men vinen er meget bedre med flere års flaskealder. De fleste årgange kræver mindst 12 til 15 års lagring, men er absolut bedst og har nået optimal modenhed efter 12-35 år.

Vinslottet:

Michel de Boüard de Laforest, historiker, chartist og rektor ved Caen-akademiet, udforskede sin families oprindelse. Den tidligste henvisning han fandt til sit slægtstræ var Georges Boüard, født i 1544, en Bourgeois and Jurat i Bordeaux. Men historien om Château Angelus begynder først rigtig i slutningen af det 18. århundrede omkring 1782, da Jean de Boüard de Laforest, en kongelig livvagt, bosatte sig i Saint-Èmilion. Hans datter, Catherine Sophie de Boüard de Laforest, giftede sig med Charles Souffrain de Lavergne i 1795 og boede på Mazerat-ejendommen, der tilhørte hendes mand. I begyndelsen af det 20. århundrede arvede Maurice de Boüard de Laforest ejendommen. Han udvidede den og tilføjede en indhegning på 3 hektar, som han gav navnet Angelus i 1920. Han efterlod ejendommen til sine sønner, Jacques & Christian de Boüard de Laforest, i 1945 og de fortsatte deres fars arbejde. Ejendommen blev i 1954 klassificeret som Premier Grand Cru Classé A og dette var den første klassifikation af Saint-Èmilion vine, der havde fundet sted. På dette tidspunktet havde vinslottet og dets vin allerede et solidt omdømme, som hjalp vinslottet med at overleve Bordeaux vinkrisen i 1973. Sønnerne havde dermed muligheden for at udvide ejendommen yderligere og i 1985 overskred den 20 hektar. På dette tidspunkt overtog Hubert de Boüard de Laforest, Jacques' søn, styringen af ejendommen og indgik i 1987 et samarbejde med hans fætter Jean-Bernard Grenié. Hubert udnyttede vinens berømte fortid og gode omdømme til sin fordel, mens han resolut fokuserede på vinslottets fremtid. Han lancerede samt fortsatte med at implementere en ambitiøs, innovativ politik med det formål at opnå storhed inden for vindyrkning og produktion. I 2012 fik de selskab af Huberts datter, Stéphanie de Boüard-Rivoal, og hans nevø Thierry Grenié de Boüard i 2016.

Land, Region & område:

Château Angelus vine produceres i Frankrigs havneby samt region Bordeaux. Bordeaux har, i forbindelse med vinproduktion, stor international anderkendelse og her findes nogle af de bedste vinmarker. Intet andet vindistrikt i verden, har vine så eftertragtede og værdsatte som Bordeaux.  Området ligger i den sydvestlige del af Frankrig og er mest kendt for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon, Merlot og de søde på Sauvignon Blanc og Semillon. Bordeaux producerer især vine, der kendetegnes ved at have lang holdbarhed i flasken.

Store Bordeaux-vine opdeles i højre og venstre bred af Gironde-floden. Médoc og Graves samt de kendte appellationer som Haut-Médoc, Pauillac, St. Julien, St. Estèphe og Margaux, tilhører venstre bred. Kendte appellationer som Pomerol, Saint-Émilion og Lalande de Pomerol tilhører højre bred. Der er på disse brede stor forskel på jordbunden og dermed hvilke druesorter der trives bedst samt vinstilen. Vinene fra Médoc er primært lavet på Cabernet Sauvignon og vinene fra Pomerol, Saint-Émilion er primært lavet på Merlot. Cabernet Sauvignon indeholder betydelig mere garvesyre end Merlot og det betyder, at vinene kræver længere tids lagring, men også at de har potentialet til at udvikle sig til mesterværker. Hvorimod vine på Merlot er langt hurtigere drikkemodne og kan ikke lagres så længe. Helt i toppen er cru'erne, hvilket er et resultat af, at Napoleon III i 1855 bad om at få klassificeret de allerbedste vine i Bordeaux. Vinene blev klassificeret fra 1. til 5. cru, hvor 1. cru er bedst. Disse cru'er har i dag deres egen appellation og siden 1855 er dette klassifikationssystem kun blevet smårevideret to gange.

Mere specifikt produceres Château Angelus i Saint-Èmilion appellationen, som dog har sit eget klassifikationssystem. Vinene fra Saint-Èmilion blev først klassificeret i 1955, nøjagtig 100 år efter resten af Bordeaux-vinene. Modsat Bordeaux 1855 klassifikationen, opdateres Saint-Èmilion klassifikationen hvert 10. år. Fra bunden af klassificeringen er Grand Crus, Grand Crus Classés, Premiers Grand Crus Classés B og i toppen er Premiers Grand Crus Classés A. Saint Èmilion ligger 40 km fra Bordeaux. Appellationen blev navngivet efter en munk fra det 8. århundrede ved navn Saint-Èmilion. Han slog sig ned i en af de mange kalkstenshuler i appellationen og blev kendt for at udrette mirakler. Saint-Èmilion har også den længste historie indenfor vinproduktion - længere end venstrebredden. Vinproduktionen kan nemlig dateres helt tilbage til romertiden og den kalkholdige jordbund har lige siden, sikrede den høje kvalitet af vinene fra appellationen. Saint-Èmilion har også et vinbroderskab, som kan dateres tilbage til 1100 tallet. I dag består appellationen af hundredevis af landmænd dedikeret til at dyrke vin, primært Merlot og Cabernet Franc. Château Angelus ligger mindre end en kilometer væk fra det kendte Saint-Èmilion klokketårn og er placeret i et naturligt amfiteater med udsyn til de tre Saint-Èmilion kirker.

Ratings:

Robert Parker: 98 point

James Suckling: 99 point

Druer: 

60 % Merlot & 40 % Cabernet Franc

Indhold: 

75 cl.

Relaterede varer
Copyright Wine Collector 2024. All Rights Reserved
user
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shop